Wednesday, October 03, 2012

Sekejap je masa! Safiyyah Irdina dah 4 bulan setengah

Fuhhhh.. bersawang dah blog ni.. sampai ada sarang labah2 tergantung dah..

Assalamualaikum Semua!

Sekejap je masa berlalu..sedar tak sedar anak dah 4 bulan lebih. Sampaikan anak lahir pun tak sempat nak update! Alahai.. Biasa lah.. ada anak ni macam2 nak buat. Aku kalau boleh dari A sampai Z nak tahu pasal anak. Kalau boleh nak anak ada depan mata je. Tapi mana la boleh kan.. tanggungjawab seorang ayah mencari nafkah untuk keluarga.So, sayang anak kena tinggal2kan untuk bekerja.

Tak tahu nak update apa.. Nak update pasal kerja, Oh! Sangat boring nak cite pasal kerja. Siang dah seharian kerja, malam tak boleh sangat cite pasal kerja. Lagipun Legoland Malaysia dah siap.. cuma nak finalkan apa2 yang pending lagi.. Kalau nak list kerja yang pending memang banyaklah kan..  Baik aku cite pasal anak. Safiyyah Irdina semakin pandai. Kalau orang tanya anak dah pandai apa? Aku akan jawab anak dah pandai nangis kuat2.. hahaha. Sebab bila dalam hari, aku perhatikan Safiyyah tak pandai nak nangis kuat2. Tapi dalam usia macam ni, bila mama dia lewat sikit bagi susu, dia dah pandai nangis kuat2 minta nenen!Bila sumbat je nenen terus diam!

Selain dah pandai nangis kuat2, Safiyyah dah pandai senyum dan ketawa. Tapi bukan lah ketawa macam orang besar..cuma kalau orang agah dia, dah dah boleh kasi respon ketawa kekek kekek. Time dia senyum dan ketawa la rasa hilang segalan penat kerja seharian. Penawar yang paling mujarab utuk hilangkan stress ialah senyuman Safiyyah Irdina.

Safiyyah Irdina Saiful Bahri

Memandangkan kepala Safiyyah takde rambut sangat, tiap kali keluar Safiyyah kena pakai riben sebabnya nanti ramai yang tanya lelaki ke perempuan. hahaha. Dan.. tiap kali keluar mesti kena standby bib sbbnya Safiyyah suka main buih2 kat mulut.. (orang tua2 kata budak kecik kalau suka main liur, dia gugurkan rambut mama dia) tapi, memang betul rambut mama dia banyak dah gugur.

Safiyyah Irdina,
Ayah dan mama sentiasa doakan Safiyyah menjadi anak yang solehah, menghormati orang tua, sentiasa menjaga kehormatan diri dan moga perjalanan hidup sentiasa diberkati Allah.

Semoga anak ayah membesar dengan sihat dan sempurna. Amin.

Love,
Ayah n mama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails