Wednesday, December 15, 2010

Saya sayang mak saya!

2 bulan kebelakangan ini saya dilanda kesibukan yang amat amat amat sangat. Ceh.. nak tunjuk betapa sibuknya saya. Ya! kawan2 satu opis pun terasa kebahangan sibuk sejak kebelakangan ini. Kalau la badan ni boleh dibelah-belah, sikit buat tender, sikit ke CCM Meeting, sikit ke site meeting, sikit ke site valuation, sikit buat payment. Saya guna perkataaan KALAU. Padahal benda tu tak kan berlaku dalam diri kita.

Masa untuk berehat diri sendiri pun tak ada. Kadang2 bising jugak mak bila tengok asyik aku sibuk dengan kerja je sampai masa untuk diri sendiri takde. Cuti tahun ni pon masih berbaki 10 hari lagi. 7 hari aku forward ke tahun depan dan nak tak nak aku kena habiskan 3 hari cuti sebelum akhir tahun ini. Kalau la ada anugerah pekerja yang tak rajin ambil cuti, agak2 boleh dapat tak bos? hahaha

Saya yakin dalam kesibukan pasti ada hikmah di sebaliknya. Bak kata orang, ilmu dan pengalaman tak dapat dibeli dengan wang ringgit. Ianya perlu dicari, digali dan harus diaplikasikan. Pernah jugak saya mengeluh pada emak terlalu penat bekerja sampai hampir setiap malam saya akan sampai jalm 10 malam. Balik rumah sudah tentu masa untuk tidur saja. Tapi Alhamdulillah, mak sentiasa memberi dorongan dan kata2 positif.. kerja bukan senang kan. Nak hidup senang, kita kena bersusah dulu. Atas sebab mak faham dengan situasi kerja saya lah, mak banyak membantu untuk membuat persiapan majlis nanti. Bila mak dah dapat quaotation dari kawan2 mak, mak akan update pada saya tanya ok tak kalau kos macam ni, macam tu. Kalau mahal bagi saya, saya cuba nego dengan orang yang mak deal. hahaha.. yang penting budget tidak lari.

Tiap hari ada saja mak update itu ini. Betapa prihatinnya mak sampaikan saya sendiri yang serba salah. Bukan saya malas tapi saya tiada masa lagi untuk cari itu ini. Sabtu ahad pon kadang2 datang bekerja sampai ke petang.

Buat mak, terima kasih mak. Kasih sayang mak takkan berhenti walau saya akan berkongsi hidup dengan seorang yang kini bergelar tunangan saya. Harap dia juga mengerti....



3 comments:

SaYa said...

bekerja lah cik aie selagi tulang empat kerat mampu mencari rezki...........tapi jangan lupe pada suruhan-NYA n then jgn abaikan org2 yg terdekat n terjauh yg masih menyanyangi awk....

Firdaus® said...

saya sayang emak sya juga =)

Anonymous said...

[url=http://sexysleepwear.org/]Sexy Sleepwear[/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails