Tuesday, September 08, 2009

Iklan Jawatan Kosong

Berurusan di pejabat fakulti, saya terpandang satu iklan di papan kenyataan. Mudah! Tidak perlu pengalaman. Hanya perlu menjaga solat dan membaca al-Quran. Ada siapa yang berminat?

Kalau la semua iklan jawatan kosong syaratnya sebegini, pasti semua pelajar mengambil serius untuk menunaikan solat dan memasuki kelas mengaji.

Mungkin ada yang tak percaya ini satu iklan yang rasmi sebabnya hanya menggunakan tulisan tangan tetapi ini adalah benar kerana ianya ditulis sendiri oleh pensyarah di fakulti.

13 comments:

sharamli said...

syarat yg mudah...
tp sebenarnya xmudah....

imHepPie said...

huhu..baru nak join..laki2 la plak huhu

Azita said...

mesti ramai yg keberatan nak apply jawatan tu. betul tak?? pada yg makan cili, tentu terasa pedasnya...

maiyah said...

salam.. betul ker iklan tu

chimera said...

hmmmm saya respect.... sesetengah tempat nak semayang pun diorg tak bagi...

ateh... said...

nak join la...ade ksong lagi tak tu???

kuina said...

jika solatnya yg menjadi tiang agama tu dijaga tentu dedikasi terhadp kerja ada..

pijah@hakuna said...

kuina. betol.

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

...lama dah x lawat sini he. Haritu ada restoran cari tukang masak, owner tuh nak kelayakan pandai masak & yang penting jaga solat. Sebab dia kata kalau bab tuh terjaga, insyaallah yang lain pun terjaga.hee

mamai said...

pernah juga jumpa iklan macam nie dulu..try minta tapi dia kata dah ada orang sedihnya

addyaholix said...

diploma yang sah? kalau aku diploma bukan dalam bidang engineering boleh apply jugak? haha!

syarat yang sangat mudah. tapi sebenarnya tak semudah yang kita baca aie. nak membuat sesuatu yang baik itu selalunya sangat susah. kan?

Cik Skaf said...

Salam Aie,

kak skaf percaya iklan tu, sbb kak skaf pernah buat dahulu lbh kurang begini:
* Ada SPM
* Tahu Solat dan Menjaga Solat
* Lelaki & Perempuan

Bila seseorang menjaga solatnya, maka insyaAllah dia boleh menjaga dan beri komitmen pada kerjanya.

Ivy Metaga said...

hurmm..mmg nampak mudah..tapi tak semudah yg di sangka kan juga tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails