Sunday, November 16, 2008

Deco Aie

Salam untuk semua. Pernah tengok rancangan Deco Eric tak? Ha..ni lebih kurang la..tapi ni taklah sampai tukar kesemua perabot dan kemasan. Cuma memerlukan sedikit kerajinan dan gunakan apa sahaja yang ada je. Memang best jugak kalau buat dekorasi ni ye. Tapi hasilnya tak la memberansangkan sebab saya bukanlah jurureka dalaman tapi saya jurukur bahan wanna be (insyaAllah).hehehehe...

Barang2 yang saya bawak pulang dari kampus saya tak sempat nak kemas lagi. Saya main campak je kat depan ruang tamu. So, memandangkan hari ni hari Ahad, dan bapa saya pun tengok saya macam penat je sejak pulang bercuti, bapa saya tak bagi ikut dia g kedai untuk berniaga. Dia suruh saya duduk di rumah dengan syarat kemas rumah dari depan sampai belakang.Ayoyo..takpe la..no hal punya sebab memang itu tanggungjawab saya sebagai anak. Saya start kemas pada petangnya dan inilah hasilnya di ruang tamu...walaupun tak cantik tapi harap2 bila bapa saya balik ke rumah, sejuk dan hilang sikit penatnya sepanjang satu hari ni berniaga bila melihat rumah dalam keadaan teratur dan kemas.hehehehe

uh,,,memang bersepah kat ruang tamu ni..ni la tempat lepak nk tengok tv

Jeng jeng jeng....
inilah hasilnya di ruang tamu...

Harap2 bapak suka la ye, anak bujang dia yang kemas..anak dara (adik saya) tengah duk bz exam lg di uthm

Ada gaya Deco Eric tak? tapi ni Deco Aie..hehehe


notakakikukumalu :

Sesungguhnya Allah itu indah,suka akan keindahan.


15 comments:

Tirana said...

Wow..pandai mengemas rumah..boleh la buat menantu ye...hehehe..Nak buat adik ipar, kak tirana tak ada adik..

i-chimera said...

uih!! bagusnya aie... eric tgk pun makan hati tak leh cari makan ni...

errr... tu tilam tgh ruang tamu tu aie punya ke??

AiE bAhRi said...

kak tirana,
sikit2 boleh la nak kemas..tak pndai pon sebenarnye :-)

bro chime,
eric siap kol ajk bekerjasama ngan dia utk episod akn datang..hahaha..hak ptuih,,
tu tilam anak2 buah dtg utk lepak2 tgk tv..huhuhu..

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

wau... kemassss tuuuuu... tp yg sebelum tu lg kemassssss... huhuuh.. dah g kembalikan kepade yg asal (sepah balik).. hahaha

Eazy Izzuddin said...

wah..nice deco..
salam singgah
xD

Along Arman said...

rajinnya die..
bangga mak ayah ada anak camni.. ;)

:: Cikgu Wiween :: said...

gajin org bujang nih ngemas :p mana2 org tua pun berkenan mau bikin menantu nih. hehe

zeti said...

amboi.. rajinnye adik akak ni ;) ehehe.. cntik & kemas da umah tu.. bole buat adik ipar camni :p ehehe

Janggeltrekker said...

huhuhu ada bakat jd interior designer loooorr... gudddddddd...

miss galaxy said...

opss
adakah kamo mengemas bile rajin sahaja..hehe..

pas nie umah cik anis plak k

DianaDahari86 said...

ok la ade bakat ngeeee:">
deco aie pun deco aie la janji rawk:P
btw salam salam
ty sbb sudi dtg bloggies sy^^
i ady link ur blog and be as follower

pink_butterfly said...

wah3...rajinnya dia....anak sapo la ni ekk...

AiE bAhRi said...

eazy,
TQ =)

along arman,
kerajinanku diseru time ni..hehehe

kak ween,
ahaks (",)

sis zeti,
ada adik ke?hehehe

bro janggeltrekker,
jd QS lg best kot..interior dsgner minat gak..sampingan je la..

cik anis..
mmg pun..
boleh2..tp kena blnja makan la pastu..

dianadahari..
yups u rawks..
tq..

pink butterfly..
sape lg kalau bukan ank tn hj. maskur n pn. hjh hindun..
ahaks =)

ezo said...

pergh

rajin betul anak dara ~ eh anak teruna sorang ni
hehe

cayalah bro
nanti bini mesti sayang gile sebab dapat laki rajin mengemas

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島必買 婚禮顧問 婚禮顧問 花蓮民宿 花蓮民宿

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails