Monday, November 17, 2008

Penghargaan + bayar utang...

Salam ceria semua. Dalam entri kali ni taknak cerita panjang. Cuma nak bayar utang sahabat saya Dir. sori ye lama dah utang ni tertangguh..Tapi sebelum saya nak jawab segala soalan yang berkehendakkan saya jawab sebanyak 7 jawapan tu, suka saya nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada dua insan yang saya kenal dalam dunia ni yang memberikan kad sebagai lambang persahabatan.

Pertamanya nak ucap big thank you kepada kak Tirana...

ni la kad yang kak tirana kasi tue..cantikkan?? secantik kak tirana..

Walaupun saya baru kenal ngan kak tirana ni, tapi saya dapat rasakan yang kak tirana ni memang sebagai seorang akak yang baik.Banyak memberi nasihat yang berguna untuk dijadikan panduan. TQ so much kak.

Keduanya, nak wish big thank you kepada sahabat saya, Ochie..

ni la kad comel yang Ochie bagi...secomel orang nya..

Terharu dapat kad dari Ochie ni. Mana taknya dalam kesibukan untuk exam pon dia sempat gak nk bagi kad ni kepada kwn2 barunya. Good luck ye Ochie..Pas exam ni boleh la balik kampung..Si Ochie ni dah rindu sangat dengan familynya. Salam perkenalan untuk Ochie..

Ha...ni barulah nak jawab tag dari Dir...ni la bentuk tag yang Dir suruh jawab tu..(mentang2 la aku dah cuti sem, ko bg byk2 tag utk aku eh dir)

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.

1. yang jadikan islam sebagai panduan hidup 2. yang baik2 keturunannya 3. yang cantik 4.yang kaya 5.yang pandai memasak 6.yang hormati orang tua 7. ada ciri2 keibuan (walaupun jawapan ni skema, tp mmg itu yang saya nakkan..huhuhu)

2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.

Owh..itu rahsia tapi takla sampai 7 (soalan ni gagal utk saya jawab di klayak umum..hehehe)

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

1. berdebar2 dagdigdug 2.malu2 kucing la..3. suka sangat 2.4.control2 sikit la..5. kadang2 teruja gak..6.kdg2 kena wat biasa2 je perasaan ni..7.perasaan bercampur aduk

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.

Nope..blum pk lagi.tunggu persetujuan bersama..takleh nk ikut kehendak aku je…hehehe

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.

Nak bg apa ek?hukhukhuk..tunggu kaya la baru boleh bagi material sikit. memandangkan soalan ni ada perkataan mungkin, aku nak kasi seluruh jiwa dan raga, kasih sayang..tajmahal (boleh ke?), emas dan belian yang banyak, anak2 yang ramai (ini hadiah jugak kan?)

6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

1.Jangan pisahkan by Doddy Dores n Mayang Sari, 2. Dua Insan by Iva dan Ezad, 3. Puteri by Zainal Abidin 4.Permaisuri by Data .cukup 4 je..yang lain biar pasangan saya yang nyanyikan untuk saya plak..

7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini hehehe

Ezo, lady nas, idz, missyizzati, ochie (maaf ochie…walaupun kamu bz ngan exam..), pijah,rimieilya..

So, kawan2 kat atas kene la jawab soalan2 yg macam Dir kasi tu sebab dia kata WAJIB..boleh kan???

notakakikukumalu :

Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa

Manusia yang paling lemah ialah orang yang tidak sanggup mencari teman dan paling lemah daripada itu ialah orang yang menyia-nyiakan teman yang diperolehinya

5 comments:

Tirana said...

Aie..thank you very much...

Kak tirana pun suka lagu jangan pisahkan....hehehe

pijah said...

erk......tue..kat atas tu aie..betol ke tu. ada nama pijah tu??ke ada byk pijah. ke..pijah rabun2 ayam. adei2

ezo said...

okeh

tankiu bro
nanti wa buat ~

(:

Known as IDZ said...

okeh... tak janji bile boleh post k... :D

~ochie~ (^_^)v said...

salam>>>
takper ok jer... ochie ucpkan terima kasih sebab appreciate oci jd kwn baru ochie.. tq so much.. im a newbie dlm blog ni.. so hrp2 leh la tnjuk ajar yer..

pas exam nti oci wat yer.. apapun..
thanks a lot.. love u fren:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails