Friday, November 14, 2008

Masih ada yang ingat..Thank you..

Manusia adalah makhluk yang mulia di sisi Allah. Dikurniakan akal fikiran untuk berfikir, diberikan kudrat untuk mencari rezeki yang halal, diberikan segala nikmat untuk mecari keredhaan-Nya. Tapi manusia sering alpa untuk menggunakan segala nikmat yang diberikan oleh-Nya untuk digunakan ke jalan yang benar. Yang kaya semakin bongkak untuk menjadi lebih kaya lagi, yang senang begitu sombong untuk menjadi lebih senang lagi..Mereka lupa bahawa dalam kesenangan dan kekayaan, mereka harus mengingati orang yang lebih susah lagi..Kalau kita sesama manusia tidak mengingati kesusahan mereka, siapa lagi yang yang akan tampil membantu?

Beruntungnya jika ada yang mengingati kita, cukuplah dengan iringan doa sebagai tanda mengingati. Bukan duit dan harta yang kita harapkan...Tapi, lagi beruntung jika insan yang sentiasa sibuk dalam mencari rezeki yang halal masih mengingati kita..hehehehe (tak tau nak abiskan cite ni...nGeeeE..)

Sebenarnya, cuma nak cakap dan nak dijelaskan di sini yang bro chime kasi saya award..walaupun dia sibuk, masih juga dia mengingati saya untuk bagi award ni..TQ bro...



Best kan kalau ada orang ingat nak bagi2 award ni.. Sekali lagi nak ucap big thank you pada bro Chime..

Bersempenanya cuti semester yang baru mula hari ni gak,,saya pun nak kasi la hadiah yang tak seberapa ni..

hadiah ni saya nak bagi pada bro chime, dir, sis as, sis lin, sis ween, sis tirana, sis retna and cik anis..


Harap2 sudi la terima pemberian yang tak seberapa ni sebagai tanda ingatan saya pada kalian..nanti boleh la naek kereta ni ramai2 ye..hehehehe


notakakikukumalu :

Bersama-samalha kita saling ingat mengingati ke arah kebenaran. InsyaAllah

8 comments:

Anonymous said...

fuuuhhhhyoooo!!! kayenye ko bg aku kete!!! time kasih aie!!!! senang2 dtgla kdai aku!!!

dirfara said...

lupe plak nk buh name.. hahaha.. aku yg send td

Tirana said...

Salam Aie..

wow kak tirana pun dapat jugak ke? thank you very much..

i-chimera said...

hallamakkk... sekali dia bagi ferrarilah... hish... besh ni... mekaseh byk2 aie...

~NurKasih~ said...

Salam aie..tq..anak2 kata "Wa..abg aie bagi Ibu FeLarii Car" red kaler lagi..jgn marah!!

:: Cikgu Wiween :: said...

yahoooooooooo dpt kete merah!! mintak mustang plak buleh?? eegeg :p

miss galaxy said...

thanks aie...
x sangka dpt adiah dri kamoo.
luv,
muahh

p/s: jgn sering kite lupa shbt itu. wlpn buruk mana sikapnya pd kite. shbt adlh tmn yg mmpu bhgia kan kite..

♥miss zaza♥ said...

hi
salam
thanx 4 da visit

have a nice weeken =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails